Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Houten, hoofdvestiging Amstelveen
Rioolvliegjes Redactie, 4 december 2023
In Houten kunt u de rioolvliegjes het beste laten bestrijden door J.G. Riooltechniek!
Onze experts weten wat ze moeten doen als u last heeft van rioolvliegjes. Laat J.G. Riooltechniek u helpen in Houten!

Rioolvliegjes, ook wel bekend onder de naam aalputmotjes of motmuggen. In het geval van overlast door deze rioolvliegjes, kan er sprake zijn van een onderliggend rioleringsprobleem. Als u deze rioolvliegjes waarneemt, is het aan te bevelen om direct stappen te ondernemen.

Leer meer over de eigenschappen van rioolvliegjes

Met een grootte tussen de 1,5 en 7 millimeter hebben deze kleine insecten de mogelijkheid om uw woning binnen te dringen via de kleinste openingen. Hun vleugels zijn groter dan hun lichaam en bedekt met kleine haartjes. Daarnaast hebben ze een grijsgoudkleurig uiterlijk en onderscheiden ze zich door hun twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop. Met een levensduur van slechts drie weken als volwassen insecten, weten deze kleine vliegjes zich toch snel voort te planten.

Een vrouwtje legt 100 tot 200 eitjes per keer, meestal in rottend organisch afval of stilstaand water. Binnen twee dagen komen de larven uit en ontwikkelen ze zich binnen twee tot zes weken tot volwassen rioolvliegjes. Ze hebben meestal moeite met vliegen en kruipen rond en rusten in de buurt van leidingen, ondanks dat ze 'vliegjes' genoemd worden.

Hoewel ze overdag vrij rustig zijn, worden ze actiever en gaan ze zich voeden met rottende materialen, bacteriën en schimmels zodra de avond valt. Het hebben van een probleem met de riolering, vooral bij kapotte leidingen, is vaak de belangrijkste oorzaak van een rioolvliegjesplaag in huis. Gewoonlijk worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Hoe kunt u definitief van rioolvliegjes afkomen?

Het is cruciaal om de broedplaatsen te lokaliseren om een plaag te bestrijden, meestal in stilstaand water of vervuild organisch afval. Het is van cruciaal belang om onmiddellijk actie te ondernemen en zelf stappen te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het reinigen van de afvoer en het zoeken naar lekkages. Bij reparaties kunt u de hulp inroepen van professionals om het probleem op te lossen.

Op plekken die in verband staan ​​met het rioleringssysteem, zoals verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren, bevinden zich vaak broedplaatsen. Naast het huis zijn er ook plekken buiten waar broedplaatsen kunnen ontstaan, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Het handhaven van een goede hygiëne is cruciaal om te voorkomen dat er een rioolvliegjesfamilie ontstaat.

Neem direct actie om rioolproblemen te verhelpen, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Om rioolvliegjes weg te houden, kunt u ook de dakgoten regelmatig schoonmaken en de afvoeren afspoelen met heet water en zuiveringszout. Het is belangrijk om voedsel dat ermee in aanraking komt direct weg te gooien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1108

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!