Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Houten, hoofdvestiging Amstelveen
Identificeren van een defecte afwateringsleiding en uw beslissingen Redactie, 5 maart 2024
J.G. Riooltechniek: de ervaren rioleur voor Houten en omliggende gebieden bij een verstopte gootsteen!

Het riool is van essentieel belang voor uw woning. Het is fijn als alles goed werkt, maar soms kunnen er defecten optreden en schade veroorzaken. Hoe kunt u dit signaleren? En wat is de juiste handelswijze?In dit artikel worden diverse indicatoren van een beschadigd riool belicht, met mogelijke oplossingen om snel in te grijpen indien nodig.

Tekenen van een kapotte riolering herkennen

Er zijn een aantal problemen die een signaal kunnen zijn voor een kapotte riolering. Er kunnen zich enkele kleine problemen voordoen zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook lastige kwesties zoals verstoppingen. Als deze problemen jaarlijks voorkomen, hoeft u niet meteen te denken aan een kapot riool. Als de problemen aanhouden, is het verstandig om het riool te laten inspecteren.

Bij verstoppingen is er ook kans op een totaalverstopping, te herkennen aan overstromingen rondom de afvoerputjes in uw woning. Dit is tevens een indicatie van een defect riool. Ongeveer 20% van alle gevallen van verstoppingen worden verholpen door een kapot riool. Als u over een kelder beschikt, kan bij een kapotte riolering water of schimmel voorkomen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In zulke gevallen is het belangrijk om een inspectie of reparatie uit te laten voeren.

Wat leidt tot een kapot riool?

Er zijn diverse oorzaken voor het kapotgaan van een riool. Zowel interne als externe factoren kunnen hierbij een rol spelen. Slijtage als gevolg van ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kan tot problemen leiden. Maar ook schade door slechte weersomstandigheden kan schade veroorzaken. Wanneer er veel druk op het riool komt te staan, kan dit leiden tot scheuren in het systeem.

Het riool kan losscheuren van de gevel of intern barsten door de druk op het systeem. Ook wortelgroei en roest kunnen een kapotte riolering veroorzaken. In al deze gevallen is het slim om een rioolinspectie uit te laten voeren voordat men start met de herstelwerkzaamheden.

Waarom is rioolinspectie belangrijk?

Er zijn professionals met speciale apparatuur om problemen met het riool op te sporen. Door een grondige inspectie van het riool uit te laten voeren, weet u precies waar het probleem zich bevindt en welke maatregelen er genomen moeten worden. Er zijn twee opties voor inspectie, met een rioolcamera of met rookdetectieapparatuur.

Een geavanceerd apparaat, de riooldetectiecamera, wordt gebruikt om het riool te onderzoeken en de problemen te identificeren. Het rookdetectie-apparaat blaast rook de riolering in en kijkt vervolgens waar die rook op specifieke plekken verdwijnt. Waar de rook niet meer aanwezig is, geeft dit mogelijk de locatie van een lek in het riool aan.

Riool laten inspecteren of repareren? Dat kan!

Bent u van mening dat u een kapotte riolering heeft? Of heeft u regelmatig problemen met uw afvoer?Wij staan voor u klaar! Neem contact op met J.G. Riooltechniek via 085 106 1108 en plan een consult in. Daar kunnen we u bij helpen met de inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1108

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!